Читај ми!

Табаковић: Рејтинг Србије доказ да су спремно дочекани изазови

Одлука агенције "Фич рејтингс" да задржи рејтинг Србије на нивоу ББ+, што је један ниво до инвестиционог рејтинга, још једна је потврда да је Србија спремно дочекала изазове којима је цео свет изложен у претходних више од две године, оценила је гувернер НБС Јоргованка Табаковић.

"Привредни раст и стабилност коју је Србија изградила у претходном периоду гарантују да ћемо и актуелну кризу пребродити с најмањим могућим последицама", оценила је Јоргованка Табаковић.

Она је навела да "релативна стабилност девизног курса, коју смо сачували и у најизазовнијим временима, релативно високе стопе привредног раста, које бележимо упркос свим глобалним изазовима, и одржив раст извоза, који се остварује и у овој години, упућују на то да је Србија одавно заслужила инвестициони ниво кредитног рејтинга, који очекујемо да ће бити достигнут са смиривањем геополитичких тензија".

"Одлука агенције Фич Рејтингс да задржи кредити рејтинг Србије на корак до инвестиционог, уз стабилне изгледе за његово даље повећање у условима изражених геополитичких ризика и продуженог трајања конфликта у Украјини, још једна је потврда да је Србија спремно дочекала изазове којима је цео свет изложен у претходних више од две године", саопштила је гувернер Народне банке Србије.

Приликом редовне шестомесечне оцене кредитног рејтинга Србије агенција "Фич Рејтингс" задржала је рејтинг Србије на нивоу ББ+, што је један ниво до инвестиционог рејтинга.

Истовремено, агенција је задржала и стабилне изгледе за повећање кредитног рејтинга Србије у наредном периоду.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи