Читај ми!

Одобрени радови на доњој зони лежишта "Чукару Пеки“

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетикеЗорана Михајловић, разговарала је са представницима компанија "Зиђин мајнинг" и "Зиђин копер" о рударским активностима и пројектима које реализују ове компаније.

Михајловићева је рекла да је Министарство увек спремно да помогне да реализација свих пројеката, укључујући и пројекте у рударству, буде што ефикаснија, али да за све рударске активности морају бити испуњени сви законски предуслови, као и сви прописи и захтеви који се тичу заштите животне средине.

Компанији "Зиђин мајнинг" је уручено одобрење за извођење рударских радова на истраживању доње зоне налазишта бакра и злата "Чукару Пеки", које ће омогућити даљи развој овог рудника, који је почео с радом прошле године.

Такође је разговарано и о пројекту фотонапонског соларног парка који планира компанија "Зиђин мајнинг", за који је Министарство спремно да пружи сваку врсту подршке у циљу ефикасније реализације овог пројекта.

Поред тога, било је између осталог речи и о развоју електроенергетске инфраструктуре, која је важна за стабилно снабдевање рудника "Чукару Пеки" електричном енергијом, питањима у вези с експропријацијом, безбедности рудара, заштити животне средине и другим темама у вези са рударским активностима кинеских компанија.

Састанку су присуствовали и представници Града Бора, Института за рударство и металургију Бор, као и представници амбасаде НР Кине, наводи се у саоштењу министарства.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи