Читај ми!

Слободан извоз брашна од 15. маја

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је да је Влада донела одлуку о слободном режиму извоза брашна од 15. маја и додао да неће бити корекције цене тог производа.

"Влада Сбрије је на данашњој седници донела одлуку о извозу брашна. Више нема ограничења. Та одлука ступа на снагу 15. маја", рекао је Недимовић за Танјуг.

Он је указао да је до сада важила квота од 23.000 тона месечно за извоз брашна.

"Имамо довољно брашна у Србији. Србија није угрожена са овом намирницом тако да брашно иде на слободни режим какав је био пре 8. марта", објаснио је Недимовић.

Упитан за цену брашна рекао је да је цена утврђена на основу уредбе Владе.

"Цена је утврђена наредних 60 дана. Неће доћи до корекције цене брашна", поручио је он.

Влада Републике Србије усвојила је данас на седници измењену Одлуку о привременом ограничењу извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво, којом су уведена квантитативна ограничења извоза на месечном нивоу за одређене пољопривредно-прехрамбене производе.

Снабдевеност брашном и пшеницом на домаћем тржишту је добра и слободан извоз брашна не може да угрози снабдевеност домаћег тржишта, саопштили су из Владе.

На тај начин се, додају, омогућава да се пред жетву растерете силоси за пријем новог рода, као и да се сачувају традиционална тржишта, с обзиром на то да је Србија традиционални извозник брашна на тржишта земаља региона.

"Имајући у виду довољне расположиве количине брашна и пшенице, слободан извоз брашна који је предложен овом одлуком, имаће вишеструки позитиван економски утицај на домаће тржиште, довешће до већег упошљавања домаћих прерађивачких капацитета и млиновима омогућити акумулацију финансијских средстава неопходних за откуп новог рода у жетви", наводе у саопштењу.  

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи