Читај ми!

Како би могао да изгледа нови модел аутомобила који ће се производити у Крагујевцу

Влада Србије и компанија "Стелантис" потписале су у четвртак уговор вредан 190.000.000 евра о производњи новог модела аутомобила и наставку рада фабирке у Крагујевцу. Какве су карактерстике и како би могао да изгледа нови модел "фијата" говорио је Драган Милутиновић, новинар РТС-а задужен за аутомобилизам.

Према уговору између Министарства привреде и "Фијат Крајслер аутомобила Србије" нови, електрични модел аутомобила би се од 2024. производио у Крагујевцу.

Милутиновић каже да је тај модел специфичан по томе што је његов прототип приказан на женевском сајму пре две године.

"Аутомобил има електричну платформу и аутономију батерија од 300 километара. До брзине од сто километара на час стиже за девет секунди а до 80 одсто капацитета батерије пуни се за 35 минута", наводи Милутиновић.

Према његовим речима, постоје и брзи пуњачи за овај модел који батерију за пет минута пуне до аутономије од 100 километара.

Од укупно 190.000.000 евра, држава у нови модел улаже 48.000.000 евра. 

Фабрика у Крагујевцу има капацитет од 350.000 возила годишње. Од јануара 2021. године послује у оквиру концерна "Стелантис" коју "Фијат Крајслер аутомобили" чине заједно са ПСА групом.

Детаљнију анализу будуће производње електричног модела аутомобила концерна "Стелантис" у Крагујевцу можете погледати у видео-клипу изнад.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи