Читај ми!

Будућност у изградњи – отворен Међународни сајам грађевинарства у Београду

"Будућност у изградњи" – слоган је 46. Међународног сајма грађевинарства, који је окупио више од 500 излагача у Београду. Трећина њих је из иностранства, и то из 23 земаље Европе и Азије. Први пут организовано наступа и Индија. Београдски сајам грађевине је једини у југоисточној Европи.

Сајам грађевинарства је међународна манифестација која обухвата најразличитије сегменте грађевинске индсутрије - од истраживања до пројектовања, преко изградње и одржавања објеката у вискоградњи, нискоградњи и хидроградњи, до представљања најсавременијих материјала, грађевинских машина, уређаја и алата.

Овогодишњи покровитељ сајма је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а министар Томислав Момировић је поручио да је та манифестација најбољи показатељ економског напретка и развоја Србије.

"Иза нас су две тешке године, током којих је грађевинарство у Србији показало да је способно да издржи изазове и да задржи висок степен ефикасности рада и оно што је најважније – да обезбеди сталан прилив инвестиција. Сада гледамо у будућност и постављамо основе за даљи наставак овог историјског таласа инвестиција у српски грађевински сектор", изјавио је министар Момировић на отварању водећег сајамског догађаја у грађевинској индустрији у региону чији овогодишњи мото гласи "Будућност у изградњи".

Момировић је додао да Влада Србије наставља инвестициони циклус у велике инфраструктурне пројекте - од наставка градње брзе пруге ка Будимпешти и реконструкцији пруге од Београда до Ниша, преко изградње ауто-путева широм Србије, па до подизања капацитета лучке инфраструктуре.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи