Читај ми!

Дунавским коридором од Рамске тврђаве до Кладова

Најлепши део доњег тока Дунава протиче кроз Србију. Најављена је изградња Дунавског коридора и инфраструктуре од Рамске тврђаве до Кладова.

Општине Велико Градиште, Голубац, Мајданпек, Доњи Милановац, Кладово и Неготин имају 250 километара најлепше обале Дунава.

У доњем току, градећи природне феномене непоновљиве лепоте, ова река пружа велике могућности за развој туризма.

У кругу од свега тридесет километара од Голупца до Градишта тврђаве Рам и Голубачки град, археолошко налазиште Виминацијум, љубичевска ергела и Сребрно језеро.

"У овој фази се гради и уређује плажа на Сребрном језеру, шетна стаза се проширује и потписали смо уговор са Министарством туризма, расписана је јавна набавка за изградњу будуће савремене марине", каже Драган Милић, председник Општине Велико Градиште.

Пристан код тврђаве Рам, поред пристаништа у Доњем Милановцу и Кладову, омогућиће још једно место за пристајање великих туристичких бродова, крузера, а најављено их је за ову годину, три стотине.

Туристи из целог света тако обилазе и колевку европске цивилизације Лепенски вир.

Поред Лепенског вира оно што је веома атрактивно је то римско наслеђе, Трајанова табла, римско утврђење Дијана, остаци Трајановог моста у општини Кладово.

Општина Доњи Милановац има око 800 лежајева за туристе, али је то недовољно.

"У домаћој радиности имамо око 300 лежајева, а добра вест је што ће на обали Дунава баш у Доњем Милановцу бити изграђен нови хотел", рекла је Светлана Лазаревска из ТО Мајданпек.

Приоритетни пројекти у овом градићу су изградња валобрана, уређење приобаља и плажа као и преуређење занатске улице.

У Националном парку "Ђердап" природа је била дарежљива. Нови путеви од Голупца до Доњег Милановца који се још гради и завршене деонице од Доњег Милановца до Кладова и Мајданпека, лакше ће довести туристе, копненим путем.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи