Читај ми!

На контролној табли на Вождовцу прати се издавање фискалних рачуна у реалном времену

У Пореској управи је представљен контролни цетар, који омогућава претрагу фискалних рачуна са територије целе Србије, у реалном времену.

У новом Контролном центру Пореске управе у филијали на Вождовцу, може директно да се прати пословање свих пореских обвезника које обухвата нови систем е-фискализације.

Контролна табла, између осталог, показује податке колико је обвезника фискализације прешло на нови модел, колико је њих пријавило пословне просторије, колико њих је добило безбедносни елемент, колико је наручило безбедносни елемент, али га још није подигло...

Могуће је такође пратити и колики ко има промет по дану, недељи, месецу, а преко графикона може да се прати и динамика издавања рачуна - када је најмањи промет, а када највећи.

Мали је истакао да је Контролни центар мозак Пореске управе, који пружа потпуни увид у промет обвезника фискализације, у шта се уверио и провером једног фискалног рачуна.

"Веома сам задовољан овим што смо видели у Контролном центру Пореске управе, који је везан за нови систем е-фискализације. Цела Србија је као на длану, можемо да пратимо све пореске обвезнике и њихове промете у реалном времену. То је управо оно што смо желели да постигнемо како би увели ред у систем фискализације. Ово је мозак целе операције која се зове е-фискализација", рекао је Мали.

Напоменуо је да Пореска управа сада има увид у промет и по категоријама, односно делатностима.

Оценио је да је нови модел фискализације кључна полуга у борби против сиве економије, која је штетна за државу, привреду, и за грађане.

Нови Контролни центар обишла је и директорка Пореске управе Драгана Марковић која је напоменула да ће поглед ПУ од 1. маја бити потпунији, када ће бити у прилици да на великим екранима виде све продајне објекте у Србији у реалном времену.

"Пореска управа је добила моћан алат који омогућује напреднију анализу ризика, где ће инспектори у канцеларијама имати потпуни увид у дешавања у продајним објектима широм Србије. Након тога, радиће се различите врсте анализа, а инспектори ће ићи у циљане контроле са великим бројем информација о пореским обвезнику и продајном месту који је предмет контроле", рекла је Дргана Марковић.

 

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи