Читај ми!

Цео свет у понуди туристичких агенција – да ли криза пролази

Са ублажавањем противепидемијских мера, полако се обнављају и туристичка путовања. У агенцијама кажу да у понуди имају читав свет, па и оне државе које су две године биле потпуно затворене. Истичу да су летњи аранжмани добро припремљени и да су спремни за предстојећу сезону.

У агенцијама су веровали да са короном полако одлазе и њихови проблеми, а онда је почео рат у Украјини. Првих неколико дана од почетка рата, кажу, нико у агенције није улазио нити позвао телефоном.

Неки од грађана кажу да су раније ишли у Грчку за ускршње празнике, али сада не. Можда ће у Жагубицу, неки ће бити код куће а неки вероватно у Црну Гору.

"Сад не планирам али током лета - да, нека егзотична дестинација", поручује један грађанин.

Приближавају нам се ускршњи и првомајски празници, лепо време осваја, па се буди и жеља за путовањима.

Владимир Влахо из агенције "Сабра травел" каже да су аранжмани углавном распродати.

"Оно што нас посебно радује, то су авио аранжмани према европским метрополама, односно великим градовима, као и према Египту. И заиста морамо признати да је било неочекивано и то нас посебно радује посебно због летње сезоне која долази", истиче Влахо.

Душан Анастасовић из агенције "Биг Блу" наводи да се туристи распитују, резервишу али не у оној мери у којој су можда очекивали.

"С обзиром да постоји, да се провлачи та један горак укус због рата у Украјини, али су сви расположени за лето и пуним капацитетом се букирају летњи аранжмани који су добро припремљени и спремни смо за ову предстојећу сезону", истиче Анастасовић.

Турска обара цене

Због очекиваног пада броја туриста из Русије и Украјине, турски хотелијери обарају цене. Следеће недеље се очекује ново појефтињење аранжмана за ту земљу.

Агенти тврде да ће аранжмани за Грчку мало поскупети, у складу са инфлациом у еврозони. Приче да су цене у ванпансиону у тој земљи драстично повећане, кажу, нису тачне. Због раста цена енергената, поскупљења у трговинама и ресторанима у Грчкој су у истом проценту као и код нас.

После две године, за туристе су поново отворене Шпанија и Италија, и за те земље влада велико интересовање.

"У томе нам пуно помаже директна линија који постоји сада, које је поставила Ер Србија за Мадрид и за Валенсију и на тај начин практично можемо да оформимо групе. И кажем већ у априлу и мају имамо одређени број група које ћемо реализовати а после тога наравно, настављамо са летњом сезоном", нагласио је Мирко Баук из агенције "Odeon vorld travel".

Они који још нису искористили заменске ваучере које су добили од агенција на почетку пандемије коронавируса, то могу сада да учине.

Агенти верују да ће се до краја године реализовати преосталих 50.000 ваучера вредних 22 милиона евра.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи