Читај ми!

Рат у Украјини квари рачун многим туристичким земљама, како утиче на Србију

После две године пандемије, сада и рат у Украјини квари рачун многим туристичким земљама, попут Турске или Црне Горе, у којима су гости са истока били најбројнији. За српски туризам то не би требало да створи веће проблеме. Судећи по понуди и интересовању на Сајму туризма, ми ћемо и ове године за одмор најчешће бирати Србију. Подстицај су и ваучери за одмор у земљи. Већ их је подељено 100.000, а биће их још до краја године.

Закључавање, изолација, рад у кући. Због свега тога људи су жељни природе, чистог ваздуха, физичке активности. На планинама има свега тога.

"Маунтин бајк, панорамско разгледање жичаром, ту је и гондола Брзеће – Мали Караман, као и остали адреналински садржаји, попут боба на шинама, авантура парка и зип-лајна", наводи Ана Јовановић из "Скијалишта Србије".

Западна Србија има 28 уређених видиковаца. Поглед са неких од њих пронео је славу Србије по целом свету.

Директор Туристичке регије Западна Србија Мирослав Рађен истиче да у целој регији постоје уређене пешачке и бициклистичке стазе, које спајају више општина, обележене су туристичком сигнализацијом, одмориштима.

"Туристи могу да уживају у вожњи кањоном у клисури реке Ђетиње, затим на језеру Перућац, крстарење кањоном реке Дрине од Перућца до Вишеграда је непоновљив доживљај", додаје Рађен.

После четири године преговора, инспекцијских обилазака, Бања Ковиљача од септембра има уговор са аустријским пензионим фондом о лечењу и опоравку наших људи који су стекли пензију у тој земљи.

"Сви су изузетно задовољни, јер имају прилику да о трошку државе у којој су радили и стекли пензију, дођу на лечење у државу из које су потекли, тако да је ово заиста велика ствар и за те осигуранике, а и за, не само Бању Ковиљачу, него за све наше РХ центре, који ће убудуће можда моћи да крену истим путем", каже прим. др Александар Јокић, директор Специјалне болнице Бања Ковиљача.

Манифестације су један од адута домаћег туризма. Поред Нишвила и Филмског фестивала, нишка тврђава је током лета домаћин многим манифестацијама.

Директорка Туристичке организације Ниша Драгана Божић препоручује Театар на раскршћу, Фестивал народног позоришта, Урбан фест, Фестивал академског позоришта града Ниша, али и концертне активности које ће бити актуелне на летњој позорници нишке тврђаве.

Израелски сајам донео добре вести 

Сајам туризма у Београду, посетило је седам министара туризма. Израелски је донео – лепе вести.

"Срећан сам што могу да саопштим да ће после двогодишње паузе наша авио-компанија у априлу обновити директан лет Тел Авив – Београд и верујем да ће и Ер Србија то урадити, јер су директни летови добри и за туризам и за бизнис. Наша влада изузетно цени пријатељство и сарадњу са Србијом и моја посета Београду је знак искреног партнерства наше две земље", истиче израелски министар туризма Јоел Развозов.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи