Читај ми!

Колико нова одлука о точењу горива олакшава посао пољопривредницима

Осим у резервоар, дизел по ограниченим ценама пољопривредници могу да наточе и у канистере – највише 60 литара. Пољопривредник из Јевремовца Милан Гајић, чије газдинство је од бензинске пумпе удаљено три километра, каже да су се претходних дана тешко сналазили за гориво.

Влада је саопштила да је новом одлуком омогућено, пре свега, пољопривредницима који као средство за рад користе пољопривредне машине, да наставе несметано обављање послова.

Пољопривредни произвођачи кажу да то њима није довољно, али су задовољни што више не морају трактором да иду по гориво на бензинске пумпе.

Како јавља дописник РТС-а, пољопривредници гориво могу точити три пута дневно са агрокартицом.

Пољопривредник из Јевремовца Милан Гајић, чије газдинство је од бензинске пумпе удаљено три километра, каже да су се претходних дана тешко сналазили за дизел.

"Два пута сам ишао на бензинску пумпу са трактором и нисам нашао гориво. Једном је било ово најскупље од 195 динара, а оно које је било 179 динара њега није било. Сада се гориво појавило на свим пумпама када је мало поскупело", наводи Гајић.

Истиче и да је и данас спремио канистере и да ће ићи на бензинску пумпу.

У току су припреме за пролећну сетву, а Гајић каже да је све спремно, само још нису бацили минерално ђубриво, јер је веома хладно.

Наглашава да је набавио репроматеријал, али да су цене ове године "катастрофалне за пољопривреду".

"Ја сам тренутно позајмио паре, ишао сам тај кредит да добијем, али сам имао неких заврзлама и нисам успео", додаје Гајић.

Истиче да је ово веома тешка година за пољопривреднике и да последњих 20 година није била тежа ситуација.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи