Читај ми!

Дубаи, меморандум о сарадњи са "Групом 42" за развој вештачке интелигенције

У циљу што бржег развоја вештачке интелигенције Србија ће убудуће сарађивати са компанијом "Група 42" из Уједињених Арапских Емирата, предвиђено је Меморандумом који је потписан у Дубаију. Потписнице су исказале интересовање за рад на заједничком развоју вештачке интелигенције у сфери здравства, привреде и финансија.

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Србије потписали су на Светској изложби "Експо 2020" у Дубаију Меморандум о разумевању са компанијом Група 42 (Г42), који предвиђа сарадњу у области вештачке интелигенције и њен бржи развој у Србији.

"Направили смо први корак и сада ћемо формирати тимове и очекујемо у наредних неколико месеци конкретан комерцијални уговор са Г42", рекао је Јовановић.

Документ су потписали директор Г42 "Клауд технолоџи" Талал ел Каиси и директор Канцеларије за ИТ Михаило Јовановић, у оквиру инвестиционе конференције која је одржана у оквиру прославе Дан државности Србије у Дубаију.

Јовановић је рекао да је то водећа компанија из УАЕ која се бави развојем вештачке интелигенције и клауд рачунарства.

"Ми ћемо у наредном периоду заједнички радити на развоју вештачке интелигенције, а поготово у секторима здравства, привреде и финансија. Овај меморандум о разумевању је добра основа за потенцијалну инвестицију у хибридну клауд инфраструктуру, која би се налазила у државном Дата центру у Крагујевцу", истакао је Јовановић.

"Очекујемо шансу да испунимо оно што смо потписали, да дела говоре, а не речи. Ми желимо да нагло отпочнемо откључавање моћи дигиталне трансформације и дигитализације и да омогућимо људима у Србији да искористе дигиталну инфраструктуру", рекао је Талал ел Каиси.

Г42 је једна од водећих светских компанија која се бави развојем вештачке интелигенције и клауд рачунарства са седиштем у Абу Дабију.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи