Читај ми!

Почела пријава привредника за субвенције за нови модел фискализације – колику помоћ могу да очекују

Пријава привредника за државну финансијску помоћ како би набавили уређаје неопходне за нови модел фискализације почела је од поноћи на порталу е-Порези и трајаће до 31. јануара следеће године. Влада је одлучила да свим обвезницима фискализације по продајном месту додели 100 евра и у том продајном месту 100 евра за сваку касу. Поред тога сви они који нису обвезници ПДВ-а добијају износ увећан за 20 посто, каже за РТС Саша Дулић помоћник директора Пореске управе.

Саша Дулић истиче да је Влада кроз уредбу донела правила која не улазе у то у коју ће опрему порески обвезници потрошити добијени новац.

"Нови закон о фискализацији је потпуно либерализовао техничко решење тако да фискални уређај може да буде таблет, телефон, рачунар. Било би непотребно да се одређује за који уређај ће порески обвезник потрошити тај новац", истиче Дулић.

Према речима помоћника директора Пореске управе, издвојени новац је довољан да свако на тржишту изабере адекватан уређај.

"Влада је одлучила да свим обвезницима фискализације по продајном месту додели 100 евра и у том продајном месту 100 евра за сваку касу. Поред тога сви они који нису обвезници ПДВ-а добијају износ увећан за 20 посто", наглашава Саша Дулић.

Осим за привреднике фискализација је обавезна и за ноћне клубове, сплавове, трговце некретнинама, грађевинске фирме, приватне лекаре.

Сви они који још нису пријавили адресе од 1. октобра имају доступну опцију да пријаве све своје продајне објекте.

"У овом тренутку преко 8.000 пореских обвезника је пријавило око 11.000 продајних објеката тако да је та опција отворена и они могу да подносе то без икаквог ограничења. Пријава исказивање заинтересованих за субвенцију је нешто што подразумева претходно пријављен објекат тако да позивам све оне који нису пријавили своје објекте да их пријаве пре него што поднесу пријаву за субвенцију за фискалне касе", истиче Дулић.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи