Читај ми!

Индустрија за прераду Мајданпек продата за 185 милиона динара

Београдски Karnak Plus Construction купио је за 185.000.000 динара Индустрију за прераду Мајданпек д.о.о. у стечају, објавила је Агенција за лиценцирање стечајних управника.

Почетна цена Индустрије за прераду Мајданпек на јавном надметању била је 129,7 милиона динара.

Власник и директор Карнака је Дејан Поповић, а претежна делатност те фирме су према подацима АПР-а "остали непоменути грађевински послови".

Најзначајнију имовину Индустрије за прераду чини "Златара Мајданпек", а на продају су понуђени погони златаре: накит и кованице, украсни производи, хемија и металургија, централни магацин, организациона целина фабрика "Мегапласт", као и пословни простори у Београду, Пожаревцу, Бору, Ваљеву, Зајечару и Нишу, те стан на Новом Београду.

Последњи социјални програм у овој компанији спроведен је пред крај 2015. године, када су индустрију за прераду племенитих метала, уз отпремнину, напустила 263 радника. Већ наредне године, Привредни суд у Зајечару донео је решење о отварању стечаја.

ИПМ је био познат по одличним мајсторима и по ручној изради накита. Златници и сребрњаци обележили су историју златаре и целих епоха на овом простору, па су познате серије са Титовим ликом, ликом светаца, историјских личности цара Константина, на пример.

Осамдесетих година прошлог века у погонима златаре прерађивале су се две тоне племенитих метала годишње.

Од 2000. године ИПМ је радио у саставу РТБ-а Бор. У више наврата тражили су стратешког партнера, али су сви покушаји приватизације били безуспешни.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи