Читај ми!

Oтворен најсавременији НЦР кампус у Београду

Нови, најсавременији технолошки кампус Корпорације НЦР (NCR Corporation), у којем ће радити више од 5.000 људи, отворен је у Блоку 42 на Новом Београду. Истичући да је НЦР највећи амерички послодавац у Србији, председник Александар Вучић каже да би од 5.000 запослених, њих 4.000 сасвим сигурно отишло из земље.

Кампус су обишли председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и амбасадор САД у Београду Ентони Годфри. Укупна вредност инвестиције је већа од сто милиона долара.

У компанији већ ради 4.200 људи, још две стотине по уговору, док је у плану запошљавање још шестсто људи.

Челници компаније упознали су госте са начином рада компаније, а Вучић је констатовао да је захваљујући фирмама каква је НЦР, Србија успела да сачува младе у земљи.

Захваљујући овоме сачували смо људе, остали су у Србији, рекао је Вучић.

"Од 5.000 људи овде, можда би 1.000 остало, а 4.000 њих би отишло. То су људи везани за софтверске технологије... Ја појма немам шта ви овде радите иако су ми 20 пута објаснили. Али разумео сам оно што је важно – да је тих 5.000 младих остало у земљи. Они имају будућност, могу да размишљају да ли и колико деце ће имати, да планирају будућност у земљи. То је најважније", рекао је председник.

Пренео је да је НЦР највећи амерички послодавац у Србији, а један од највећих уопште.

"Ово је велики дан и велика ствар за нас. Не отварамо сваки дан, ни сваке године фабрике за 5.000 људи, а камоли овакве иновативне центре", рекао је Вучић.

Годфри: Србија има добре раднике 

Амбасадор САД је нагласио да то показује да је Србија добро место за инвестиције.

"Хвала вам на томе", узвратио је председник.

Годфри је напоменуо да Србија има добре раднике и да је инвестиција НЦР-а сигурна у Србији. 

Истакао је да је наша земља посвећена миру и стабилности у региону, као и да је та стабилност неопходна за инвестиције америчких компанија као што је НЦР, који жели да се шири, рекао је Годфри.  

У компанији је, према речима Марије Живановић Смит, једне од руководилаца компаније, 85 одсто запослених чине "миленијалци", а то значи млади од 25 до 40 година.

Вучић је указао да је Марија Живановић управо особа која је заслужна што је Ен-Си-Ар дошао у Србију.

"Она је наша, удала се за Американца, али она је ово донела Србији. У ствари, донели су Американци, али је донела она борећи се за нас код Американаца", рекао је Вучић. 

Премијерка Брнабић констатовала је да зграда у Београду изгледа много лепше чак и од оне у Атланти.

Пословни центар изграђен по највишим стандардима 

Нови пословни центар ове америчке компаније, изграђен је према највишим стандардима "паметне градње", а простире се на 30.000 квадрата. Камен темељац за кампус положен је у мају 2019. године.

НЦР корпорација је, иначе, америчка фирма која пружа услуге које омогућавају предузећима интеракцију и повезивање, као и трансакције међу својим клијентима.

То је светски технолошки лидер у пружању висококвалитетне и стручне подршке компанијама разних делатности, међу којима су фирме из области финансија, туризма, угоститељства, телекомуникација, забаве, игара на срећу, јавног сектора и телекомуникација.

Са својим софтвером, хардвером и лепезом услуга, НЦР омогућава скоро 550.000.000 трансакција дневно, у виду малопродаје, финансија, путовања, угоститељства и телекомуникације.

Централа компаније, основане 1884. године, налази се у савезној америчкој држави Џорџији.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи