Читај ми!

Долазак немачке компаније "Бицерба" у Ваљево, посао за 300 људи

Председник Србије Александар Вучић поручио је да је долазак немачке породичне компаније Бицерба (Bizerba) у Ваљево од огромног значаја за тај град, који је био у ћорсокаку, као и за цео Колубарски округ и околна места. Уговор о улагању немачке компаније потписан је у Председништву.

Александар Вучић је, након састанка са делегацијом немачке компаније "Бицерба", која је светски лидер у производњи вага, један од водећих добављача хардверских и софтверских решења из области технологије вагања, сечења и етикетирања, навео да је данас велики дан за Србију.

"Данас је велики и важан дан у Председништву, јер је данас све завршено и ускоро се креће са изградњом погона једне фантастичне породичне компаније, који ће бити готов за нешто више од годину дана", рекао је Вучић.

Додао је да је реч о великој инвестицији, на 10.000 квадратних метара, која ће, за почетак, запослити 300 људи, са знатно већим платама од просечних.

Према његовим речима, почетак производње очекује се најкасније у четвртом кварталу 2022. године.

"Бицерба је синоним за високо прецизне инструменте. Радостан сам због Ваљеваца, Колубарског округа у целини. Ово значи драстичне промене и за Лајковац, Љиг, Мионицу, Осечину, Косјерић. Ово су темељне, велике промене, ови људи доносе најпрецизнију технологију, запослиће високо плаћене инжењере и веома добро плаћене раднике", рекао је Вучић.

Приметио је да је ово нова инвестиција после много година у Ваљеву, и то другачија од оних радно интензивних, какве су биле до скора.

"Бицерба је нешто ново за Ваљево, што ће променити све око Ваљева", рекао је Вучић.

Председник је истакао да је Ваљево било у ћорсокаку пре изградње ауто-пута "Милош Велики", са којим ће бити спојено брзом саобраћајницом, чиме ће, уз гасне везе, бити испуњени сви услови за добар и успешан рад инвеститора.

"То је фантастична компанија, а ово је само почетак. Таман колико им је седиште удаљено од Штутгарта у Немачкој, толико су у Ваљеву удаљени од Београда. Много сам бринуо за Ваљево пре овога", рекао је Вучић и додао да Ваљево треба да добије и нови водовод.

Поновио је да се ради о невероватним променама и да Ваљево више неће бити исти град.

"Свега тога не би било, да није било много немачких инвестиција, готово из сваке немачке покрајине", рекао је председник.

Вучић је рекао да своје узбуђење због потписивања данашњег уговора не може да сакрије.

Истакао је да се нада још једној великој инвестицији у Ваљеву.

"Много сам срећан што сам упознао ове дивне људе, схватио сам што они у пет генерација успевају да опстану, а то је својим радом. Желим им сви срећу и имаће сваку помоћ и подршку државе", нагласио је он.

Вучић је подсетио да је, када је постао премијер, било 17.000, а данас 70.000 запослених у немачким компанијама у Србији.

"То говори како расту наши односи, како Србија расте економски и колико тога смо успели да променимо у земљи. Важно је да наставимо са променама, и дуалним образовањем, што смо обећали и за Ваљево", рекао је председник.  

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи