Читај ми!

Зорана Михајловић: Влада неће усвајати нетачне податке из плана "Србијагаса"

Министарство рударства и енергетике даће сагласност на програм пословања „Србијагаса" за 2021. годину кад он буде предвидео одвајање делатности, поштовање закона и јасне приоритете за инвестиције, што све сада није случај, рекла је потпредседница владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић тражи да "Србијагас" исправи одређене податке уплану пословања како би влада могла да га усвоји. 

 "План који су послали нема ни почетак ни крај, подаци у њему нетачни, а ни министарство ни влада неће усвајати лаж. У плану „Србијагаса" као да не постоји држава, као да не постоје одлуке владе у вези са раздвајањем делатности. Нећемо одустати од инсистирања да „Србијагас" буде компанија која послује прегледно, ефикасно и успешно, јер је то питање будућности гасног сектора Србије", рекла је Михајловићева уочи састанка Парламентарног форума за енергетску политику Србије.

Она је рекла да постоје 52 тачке примедби на план пословања "Србијагаса", а као један од примера навела је биланс токова готовине, у коме је прилив новца од инвестирања око 460 милиона динара, а да је одлив 7,5 милијарди динара, што значи да су 15 пута већи расходи.

"То је та гасификација код које се не зна где је новац, да је новац потрошен, а да нисмо добили гасификоване градове или делове градова", навела је Михајловићева.

петак, 18. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи