Читај ми!

Радови на мосту на Сави код Шапца бржи од планираног

Мост на Сави код Шапца, који је део кориодора Рума - Лозница ради се брже него што је планирано, чиме су надокнађена кашњења на капиталном пројекту за западни део наше земље. Уговор са азербејџанском компанијом, вредан 465 милиона евра, обухвата мост, аутопут од Руме до Шапца и брзу саобраћајницу од Шапца ка Лозници.

Постављено је 354 шипа од 371, а преостали ће бити до краја године. Без прекида и застоја, темпом испред плана, на спајању сремске и мачванске обале свакодневно - бројна механизација и радници.

"Имамо одличну сарадњу, српских, азербејџански и турских радника, радимо добро, пројекат је велики", каже Емре Гулден, радник азербејџанског "АзВирта". 

Већи део послова на обалама је завршен, упоредо се ради и у кориту Саве.

Широк 23, мост ће бити дуг више од километар и триста, са 28 стубова од којих је шест у реци.

Динамиком градње задовољни су надлежни, два одсто испред плана. Наредне године почеће и радови на ауто-путу, од моста ка Руми.

"Завршава се идејни пројекат, експропријацију смо решили за првих пет километара и радови на тој траси ће почети негде од марта", каже Александар Антић, директор "Коридора Србије".

"Једноставно ове околности у којима смо се нашли везане за кризу са коронавирусом, ми морамо са јавним инвестицијама да превазиђемо, морамо следећу годину као јавни сектор да омогућимо са становништа јавних инвестиција да се наша економија одржи, да постигнемо раст од шест одсто, ми то можемо", рекао је Томислав Момировић, министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре.

Капитална инфраструктурна инвестицију је вишедеценијска развојна нада са обе стране Саве.

"Нова радна места, велики значај за привреду града Шапца, нови инвеститори како домаћи, тако и страни, велики просперитет града у наредном периоду", каже Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Током лета радиће се припремни послови, а од јесени надлежни очекују да ће почети и радови на брзој саобраћајници од Шапца ка Лозници.

субота, 19. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи