Читај ми!

Вучић: Јапански инвеститори све више долазе у Србију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је акон разговора са руководством "Јапан Тобако Интернешенел" да та компанија ангажује 250 домаћинстава у Србији у производњи дувана, од којих свако запосли између 40 и 60 сезонаца и поручио да ће држава наставити, иначе изузетну, сарадњу са ЈТИ.

Вучић је рекао да ЈТИ жири мрежу произвођача дувана у Војводини, што је веома значајно за тај део наше земље.

Додаје да је више пута посећивао фабрику ЈТИ у Сенти и захвалио тој компанији на свему што раде у Србији.

Вучић наводи да ангажују 250 газдинстава, што је 50 одсто од укупног броја произвођача у Србији.

Приметио је да јапански инвеститори све више долазе у Србију и најавио да ће врло брзо и званично бити најављен долазак још једног јапанског инвеститора и то у Нови Сад.

Вучић је подсетио да је у Инђији недавно ударен камен темељац за фабрику јапанског Тојо тајерса.

"Ту где су Јапанци, ту је озбиљност и одговорнсот и наши људи се ту понашају изузетно одговорно".

Председник каже да произвођачи дувана ангажују сезонце углавном из Прешева и то Албанце, као и доста људи из Неготина, што је сигнал да држава мора више да уради за југ и исток Србије.

Напоменуо је да ЈТИ реализује годишње извоз од 300 милиона евра и да је та компанија један од наших највећих пореских контрибутора.

"У улози председника Јапанске пословне алијансе у Србији, поносан сам што су јапанске инвестиције све присутније и све веће јер следе добре примере и успехе нас који смо већ ту. Надам се да ћемо ускоро имати још лепих вести од јапанских инвеститора и још много нових радних места за Србију", закључио је Гран Пекез, директор корпоративних послова и комуникација за ЈТИ, а уједно и председник ЈБАС-а у Србији.  

Председник Вучић је приметио да су путеви у Војводини веома лоши и да ће у том смислу бити додати неки пројекти у план Србија 2025 и да ће се поред градње аутопута Нови Сад - Рума правити и аутопут Београд - Зрењанин, али и да ће бити урађено много регионалних и локалних аутопутева у Војводини.

Између села су велике рупе на путу као да ништа није улагано последњих 50 или 60 година, додао је Вучић.

"Огроман новац ћемо да уложимо у путеве и то ће значити пуно и за инвеститоре", нагласио је Вучић.

О борби против криминала 

Одговарајући на питање новинара да ли Србија може да се избори са криминалом, Вучић је истакао да ће држава "урадити свој посао".

"Обавићемо тај посао врло одлучно. Србија ће бити сигурна и безбедна земља за све грађане и тиме ћемо гарантовати и будућност својој деци", рекао је Вучић у Голубинцима.

Истакао је да ће се борба против криминала водити на свим фронтовима, од оних који нелегално производе и продају дуван, до разоткривања великих криминалих кланова.

субота, 19. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи