Читај ми!

Ако се банка прода, шта се дешава са кредитима

Генерални секретар Удружења банака Србије, Владимир Васић, објашњава за РТС да ли има разлога за забринутост клијената због кредита ако банка промени власништво.

Законом о финансијском лизингу одређено је да је НБС једина институција може да дâ, али и да одузме дозволу за ту врсту пословања.

Генерални секретар Удружења банака Србије, Владимир Васић, рекао је за РТС да је највећи део банка истакао то обавештење.

"Очекујемо да до краја дана то учине и остале будући да је одлуком превиђено да се са данашњим даном истакне начин на интернет адресама на које клијенти могу да се јаве", каже Васић.

Говорећи о томе какво је ових дана интересовање дужника, Васић је рекао да има интересовања. Клијенти зову, питају, неки су поднели захтеве.

Међу дужницима је највише грађана, они се пре свега јављају. Али има и привредника: мала и средња предузећа су се прва јавила за помоћ.

Ако наредних дана буде проблема с кредитима, грађани могу да се јаве банкама закључно са 30. априлом следеће године.

"И ако немате сада проблем у измиривању обавеза, јавите се до 30. априла 2021. године", рекао је Васић.

Комерцијална банка је продата словеначкој НЛБ банци, па се грађани који тамо имају кредите питају шта ће бити с тим кредитима.

Васић указује да промена власништа не утиче на бизнис који је био до тада. "Сигуран сам да је долазак те велике групације само додатни импулс да је Србија интересантна за инвестиције", каже он.

Опортунити банка и још неке банке су продате, а генерални секретар Удружења банака истиче да они који тамо имају кредите немају разлога за забринутост. За клијенте то значи само боља, већа и шира лепеза услуга.

Говорећи о томе да ли клијенти могу да се надају неким повољностима, Васић каже да је сигуран да ће нови менаџмент донети нешто повољно за клијенте.

субота, 19. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи