Читај ми!

Михајловић: Подршка убрзању и покретању нових пројеката са "Гаспромњефтом" и НИС-ом

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, која се састала са челницима "Гаспромњефта" и НИС-а, поручила је да се сарадња може наставити и да је министарство отворено да буде подршка 24 сата да се пројекти убрзају и да се покрену нови.

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић се састала са Вадимом Јаковљевим, замеником генералног директора компаније "Гаспромњефт" и председником УО Нафтне индустрије Србије, и Kирилом Тјурдењевим, генералним директором НИС-а.

Састанку је присуствовао и амбасадор Руске Федерације у Србији, Александар Боцан Харченко, саопштила је потпредседница Владе.

Зорана Михајловић је захвалила компанији на друштвеној одговорности, посебно када је реч о донацији деривата и горива и опреми за болнице и упутила честитке због успешно реализованог пројекта "Дубока прерада".

Михајловићева верује да се та сарадња може наставити и у овом министарству, које је отворено, да буде подршка 24 сата да се пројекти убрзају, да се покрену нови и да се заједно решавају све ситуације, како би били још ефикаснији

"Наше две државе и два председника имају одличне односе и тако ће бити и даље", поручила је Михајловићева.

Додала је и да ће Министарство мењати најважније законе у области рударства и енергетике, те усклађивати нормативно оквир са међународним директивама.

"Подршка Руске Федерације неупитна" 

Вадим Јаковљев је честитао Михајловићевој именовање на нову дужност и изразио уверење да ће сарадња бити још активнија и ефикаснија.

"Хвала вам на подршци за пројекат 'Дубока прерада', настављамо експлоатацију нафте и реализујемо радове који су у овом тренутку ефикасни. Kомпанија годину завршава без повећања задужености, радили смо активно на смањењу трошкова како бисмо у овим за све неповољним околностима могли даље да се развијамо", рекао је Јаковљев.

Амбасадор Боцан-Харченко рекао је да је подршка Руске Федерације неупитна и захвалио на спремности Министарства за свеобухватну сарадњу.

"На основу искуства у сарадњи са Вама као министарком саобраћаја и инфраструктуре, на пројекту изградње брзе пруге Београд-Будимпешта, уверен сам да ћемо добар и успешан рад наставити и сада", рекао је Боцан-Харченко.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи