Читај ми!

Програм подршке и кредитирања нових предузетника – шанса за реализацију добре пословне идеје

Програм подршке и повољног кредитирања, у којем учествују Привредна комора Србије и партнерске банке, помаже новим предузетницима да развију и реализују своје добре пословне идеје и започну успешан бизнис.

Почетком године, више од 400 предузетника из целе Србије добило је сертификат Привредне коморе да може да започне своје стартапове из програма за самозапошљавање и конкурише за повољне кредите.

Пре неколико дана, почео је другио део овог програма и нова шанса за покретање посла.

Тамара Дунђеровић из Привредне коморе Србије каже за РТС да је у оквиру програма промоције предузетништва и самозапошљавања Привредна комора имплементациони партнер који има улогу да свим полазницима пружи бесплатну обуку за израду пословног плана.

"Пословни план који пет дана раде са нашим тренерима је саставни део техничке документације коју предају код партнерских банака када предају захтев за кредит", објашњава Дунђеровићева.

Каже да поред обуке за израду пословног плана, Привредна комора пружа и саветодавну услугу онима који добију подстицајне кредите кдо банака. Услуга им је на располагању 12 месеци и спроводи се на три нивоа. 

"Сви полазници имају могућност да на одређене теме раде један на један за експертима из одређених области и са њима реше проблеме са којма се суочавај у првим месецима псоловања". каже Дунђеровићева.

Истиче да је други ниво саветовања повезивање са колегама привредницима и институцијама, а трећи су специјалистичке обуке које се организују на захтев полазника.

Обуке у 17 регионалних центара

Обуке за нове предузетнике се спроводе у 17 регионалних центара Привредне коморе широм Србије.

Тамара Дунђеровић каже да је највише апликација из области производње и прераде, али и пружања услуга.

Програм је намењен свим почетницима у пословању који послују мање од 24 месеца. Отворен је и за физичка лица која имају добру пословну идеју, а нису се упустила у њену реализацуију

Најважније је убедити банку да је пословна идеја добра и исплатива.

"Свака банка има своју политику одређивања и процењивања сваког пословног плана. Из своје перспективе процењују и ризик односно да ли је пословни план усклађен са месечним обавезама", објашњава Тамара Дунђеровић.

Док се не пријави 500 полазника, позив је отворен за све заинтересоване нове предузетнике.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи