Читај ми!

Синиша Мали најавио повећање плата у јавном сектору

Министар финансија Синиша Мали каже за РТС да је Међународни монетарни фонд дао зелено светло за повећање плата у јавном сектору.

Синиша Мали је гостујући у Дневнику РТС-а изјавио да је на основу разговора које је мисија ММФ-а имала са председником Вучићем у среду Србија добила зелено светло за повећање плата у јавном сектору.

"Данас ће у изјави ММФ-а и да се каже да идемо са повећањем плата у јавном сектору од 1. јануара. С обзиром и да је јуче био прилив од ПДВ-а знаћемо тачно и у ком проценту. Идемо на повећање плата у јавном сектору од јануара. Неће то бити проценат као прошле године, али ће сигурно бити повећања плата у јавном сектору", казао је Мали.

Наводи да не постоји друга земља у Европи која ће то да уради у време овакве кризе. 

Према његовим речима, то је повећање за све оне који раде у јавном сектору, али и у приватном, јер повећање минималне зараде диже повећање свих зарада.

"У априлу, мају, имаћемо просек од 540 евра. Да подсетим 2012. или 2013. било је 329 ако се не варам. За пар месеци и поред највеће економске кризе икада идемо и са растом плата. Друга најважнија ствар је да ће данас такође ММФ потврдити да је по стопи раста БДП-а Србија до краја 2020. прва у Европи", истакао је министар финансија. 

ММФ је, наводи, имао пројекцију од минус три за Србију, па је променио на 2,5, сада је на 1,5, ми мислимо да ће бити око нуле.

"Боримо се за раст економије, улагања у ауто-путеве, нова радна места, све то доводи до раста. Када добијамо приливе од ПДВ-а је 15. у месецу. Имали смо јуче на основу пројекција две милијарде веће приходе од планираних. Дакле, добро нам ради економија и даје нам за право да до краја године задржимо улагања", навео је Мали.

Истиче да би волео да наплата пореза иде још боље и да се иде са наградном игром "Узми рачун и победи", трећом по реду. 

"Обезбедили смо 60 аутомобила и 12 станова у Београду. Позивам грађане да учествују у игри и да када купују нешто траже рачун. Довољно је десет фискалних рачуна или слипова у минималном износу од сто динара", истакао је Мали. 

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи