Читај ми!

Јелена не одустаје ни од права, ни од орања 17 хектара имања

Тек свака десета жена је власница сеоског газдинства, 60 одсто нема плату и ретко оствари право на пензију, само су неки од података који упозоравају на Међународни дан жена на селу. Јелена Малетић из Клења код Богатића је будућа правница и успешна пољопривредница. На породичном имању ради све послове и планира да прошири и унапреди производњу.

Јелена Малетић воли право, али и село. Трактор је научила да вози још као дете, а последњих неколико година ради готово све послове у пољу.

"Трудим се да будем сређена, и у трактору, и док радим код куће, наравно, не као кад сам у граду у неком изласку, али се свакако трудим да то буде чисто, сређено, јер прво ја треба да будем задовољна собом, да би бих могла да радим", сматра Јелена.

У Клењу, где је одрасла, Јелена види своју будућност. На сеоском имању, оцу је највећа помоћ и подршка.

"Спремила је 17 хектара за сетву, кукурза и соје, овог пролећа, то је сама радила. Воли трактор, воли земљиште, воли Клење, ову средину, Богатић. Ужива у томе", прича отац Милорад.

Не одустаје од Правног факултета, али не бежи ни од тешких послова на селу. Планира да модернизује породичну фарму на којој годишње утове више од 1.000 свиња.

"Права су једна струка, пољопривреда друга, али ја волим и право и пољопривреду, тако да сам се трудила да то уклопим и да се бавим и једним и другим, да спојим две љубави", истиче Јелена.

Каже и да се на селу може живети од свог рада. Уз помоћ државе планира да купи трактор и да на пролеће почне изградњу новог објекта за узгој свиња.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи