Ако желите да купујете квалитетно и домаће, од сада треба само да потражите једну ознаку

У Београду су постављене прве ознаке "Чуваркућа" које су гаранција да су производи домаћег порекла и врхунског квалитета. Реч је о једном од најважнијих пројеката у оквиру акције "Стварано у Србији".

Ако желите да купујете производе познатог порекла, од домаћих сировина и да будете сигурни у врхунски квалитет, убудуће треба само да потражите ознаку "Чуваркућа".

Међу 75 производа који су добили жиг "Чуваркуће" као потврду квалитета и домаћег порекла, јесте и 19 производа "Укуси мога краја", пројекта који је пре пет година Меркатор покренуо како би помогао малим произвођачима да ојачају и буду присутнији на тржишту.

У тој компанији кажу да су спремили документацију да комплетан асортиман бренда добије ознаку "Чуваркуће".

"Меркатор-С је национални трговински ланац који чак 97 одсто вредности својих производа купује у Србији. То је резултат нашег дугорочног стратешког опредељења сарадње са домаћим добављачима, са посебним фокусом на мале српске произвођаче", каже Виолета Ковачевић, генерална директорка компаније "Меркатор-С".

Чуваркућа је један један од најважнијих пројеката у оквиру акције ""Стварано у Србији" која се спроводи са привредом Србије.

"Желимо на овај начин заиста да подржимо и мале произвођаче и велике али и наравно да покажемо потрошачима важност куповине производа обележених Чуваркућом јер тиме не само да купују квалитетан домаћи производ него подржавају и целокупну домаћу економију", истиче Мијало Весовић из ПКС. 

Да би производ био означен као "Чуваркућа", најмање 80 одсто његове вредности мора настати у Србији.

Право коришћења жига добија се на три године, са могућношћу обнављања цертификата.

Наредних дана у свим "Меркатор", "Рода" и "Идеа" објектима у Србији биће постављене ознаке "Чуваркуће", а врата су отворена и за друге произвођаче и трговине. 

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи