Радуловић: Измене Закона о раду важне и нужне

Једини начин за решење несугласица око Закона о раду је разговор са представницима синдиката, рекао министар Саша Радуловић. Радуловић је истакао да су измене Закона о раду важне и нужне, и да Министарство жели да синдикати учествују у изради да би се дошло до најбољег решења.

Министар привреде Србије Саша Радуловић изразио је наду да ће се синдикати вратити на преговоре о изради новог Закона о раду, јер је како је истакао, то једини начин да се дође до најбољег решења за све.

"Једини начин за решење несугласица је да се о њима разговара", казао је он новинарима у Београду, у паузи округлог стола о новом Закону о стечају.

Радуловић је истакао да су измене Закона о раду важне и нужне, и да Министарство жели да синдикати учествују да би се дошло до најбољег решења.

Две репрезентативне синдикалне централе - Савез самосталних синдиката Србије (СССС) и Уједињени грански синдикати (УГС) "Независност", позвали су прошле недеље Владу да обустави преговоре о изменама Закона о раду.

Те две синдикалне централе су 21. новембра изашле из Радне групе за израду нацрта измена Закона о раду, незадовољне начином на који је држава водила преговоре, и односом социјалних партера, за шта су оптужили представнике Министарства привреде и министра Сашу Радуловића.

Синдикати сматрају да су предложене измене погубне по запослене и младе, као и по пензионере и најавили да ће свим дозвољеним средствима спречити доношење тих измена.

Лидери СССС и "Независности" су раније најавили да у разговорима о предлогу нових закона о раду и закона о стечају, неће учествовати као званични преговарачи, већ - као грађани.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи