Читај ми!

Лисоволик: Мисија ММФ-а стиже у Београд

Мисија ММФ-а 8. маја долази у Србију, саопштио њен представник Богдан Лисоволик. Мисија ће са представницима Србије разговарати о макроекономским кретањима, испуњењу буџета и у случају да буду позитивне оцене о новом аранжману.

Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) долази у Србију 8. маја на разговоре о текућим економским питањима са представницима Владе Србије и Народне банке Србије (НБС), саопштио је стални представник ММФ-а Богдан Лисоволик.

Мисију ММФ-а, која ће у Србији бити до 21. маја, предводиће Зузана Мургасова.

Раније је најављено да ће Мисија ММФ-а с представницима Србије разговарати о макроекономским кретањима, испуњењу буџета и у случају да буду позитивне оцене, преговараће се о новом аранжману.

Како је раније рекла гувернерка НБС Јоргованка Табаковић ММФ на техничком нивоу проверава бројке да би се уверио да ли је буџет Србије одржив и да ли су мере за фискалну консолидацију довољне да се дефицит задржи на граници од око четири одсто, као и  укупну фискалну пројекцију за наредне три године.

Министар финансија Србије Млађан Динкић је потврдио да су приходи буџета за прва четири месеца ове године мањи него што је планирано, пре свега због мање наплате пореза на додату вредност (ПДВ) и акциза, услед пада промета у трговини и шверца резаног дувана.

Он је најавио да ће Влада Србије пре ребаланса буџета усвојити одлуку да до краја године расходи државе буду смањени за око 30 милијарди динара, што је већ предочено ММФ-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи