Теленор купује КБЦ банку

Телекомуникациона компанија Теленор Србија купује 100 одсто удела у КБЦ банци у Србији. Сосијете женерал банка преузима 81.000 клијената КБЦ банке.

Према договору који је данас потписан са белгијском КБЦ групом, Теленор ће купити КБЦ банку, док ће Сосијете женерал банка преузети 81.000 клијената КБЦ банке. Вредност трансакције није објављена.

"Између три потенцијалне стратешке опције, одлучили смо се за куповину банке, јер се то решење најбоље уклапа у нашу стратегију и омогућава најбржи излазак на тржиште", изјавио је генерални директор Теленора у Србији Уве Фредхајм.

Рекао је да ће Теленор, када отвори нову банку, понудити корисницима у Србији иновативне мобилне банкарске услуге европског стандарда и квалитета, једноставне за коришћење и доступне у сваком тренутку и са сваког места.

Фредхајм је навео да данашњу трансакцију треба да одобре Народна банка Србије и Комисија за заштиту конкуренције и да очекује да ће у следећих пар месеци добити позитивне одговоре.

Наводи се и да ће у периоду реализације трансакције КБЦ обезбедити потребан ниво кадрова за пружање услуга и подршке клијентима банке.

По закључивању трансакције и пошто Теленор Србија постане нови власник КБЦ Банке, Теленор ће креирати нови начин пословања који ће подржати стратешке амбиције у области мобилних финансијских услуга.

"Имајући у виду одлуку КБЦ-а да напусти српско тржиште, куповином КБЦ Банке обезбедићемо посао за одређен број запослених", рекао је генерални директор Теленора у Србији.

Фредхајм је напоменуо да ће Теленор, када званично постане власник КБЦ банке, спровести реорганизацију кроз прерасподелу кадрова, природан одлив и добровољни одлазак.

Теленор Србија ушао је на српско тржиште 2006. године куповином компаније Моби63, која се бавила мобилном телефонијом.

Истиче се да је Теленор највећи појединачни инвеститор у Србији, са до сада уложених 1,63 милијарди евра.

Ова компанија има 3,2 милиона корисника у Србији и 120 продајних места у 85 градова, а запошљава 1.150 људи.

Теленор Србија је добио лиценцу и за фиксну телефонију 2010. године. Део је део Теленор групе, која је по величини шести мобилни оператор у свету.

Теленор група опслужује 148 милиона претплатника на 11 тржишта: у Скандинавији (Норвешка, Шведска и Данска), централној и источној Европи (Мађарска, Србија и Црна Гора) и Азији (Тајланд, Малезија, Бангладеш, Пакистан и Индија).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи