Читај ми!

Поскупљује месо

Пред ускршње и првомајске празнике, месо ће краткорочно поскупети до 10 одсто, оцењују стручњаци. Не очекује се повећање цена јаја, а неки трговци чак најављују и појефтињење од осам до 15 одсто. Грађани кажу да је воће и поврће поскупело 20 до 30 одсто у односу на прошлу годину.

Цена меса краткорочно ће поскупети пред ускршње и првомајске празнике. Не очекује се поскупљење јаја, а најављује се пад цена од осам до 15 одсто.

Иако нема оправдања за поскупљење меса, стручњаци процењују да ће неки произвођачи и трговци ипак покушати додатно да зараде управо пред празнике.

Милан Простран из Привредне коморе Србије каже да се очекује се да ће јагњетина и прасетина имати повећање цена пред празнике највише до 10-ак одсто.

"Тај ниво цена ће трајати кратко, свега пар дана. То неће имати никакав утицај на општи раст цена хране. Очекује се да ће после празника чак доћи и до пада цена, напомиње Простран.

Пролеће је донело нову, свежу понуду на пијаце и у радње.

Грађани кажу да је воће и поврће скупље 20 до 30 одсто у односу на прошлу годину, напомињући да се плата троши на храну и режије, без могућности да се нешто уштеди.

Зависно од класе и квалитета, на београдским пијацама јаја сада коштају између седам и 15 динара. Коке су достигле пуну носивост, објашњавају стручњаци, па се не очекују потреси на тржишту.

Понуда је велика, потражња је мала. Велики број грађана ће отпутовати ван града, тако да неће бити повећања цена јаја.

У Србији се годишње произведе око милијарду и двеста милиона кокошијих јаја. Процењује се да ће, због ниске куповне моћи, уочи овог Ускрса њихова продаја бити смањена за трећину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи