Читај ми!

Зелено светло за инвеститоре

Мајкл Кирби рекао за РТС да споразум Београда и Приштине представља зелено светло за страна улагања. Инвестиције попут НЦР-а добар показатељ другим компанијама које желе да улажу у Србију, рекао Кирби. Министар Млађан Динкић најављује промену имиџа Србије и нове инвестиције.

Бриселски споразум значи зелено светло за инвеститоре, каже за РТС амерички амбасадор Мајкл Кирби. Министар Млађан Динкић најављује промену имиџа земље и нова улагања. Са америчком компанијом НЦР потписао је уговор о улагању 2,6 милиона евра и ширењу пословања.

НЦР (Ен-Си-Ар) је једна од највећих светских компанија која производи и одржава банкомате, а у Србији су за две године пословања запослили 300 радника.

После уговора са Владом о субвенционисању радних места са по пет хиљада евра, запослиће још толико и ове године.

Потпредседник компаније НЦР Мајкл Олафлин истиче допринос српске радне снаге и подршке страним инвестицијама за повећање улагања ове компаније.

Олафлин је уверен да ће се са развојем НЦР-а наставити и улагања, имајући у виду и значајан економски раст Србије.

Инвестиције домаћих и страних компанија у информационе технологије Влада ће још више подржавати, а већа улагања министар финансија Млађан Динкић очекује и због споразума из Брисела.

Споразум ће охрабрити највеће компаније, које су по правилу и најскептичније, да размисле и дођу у Србију, уверен је  Динкић.

Напоменуо је и да Србија први пут после 5. октобра има шансу да побољша свој имиџ.

Амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби оцењује да су инвестиције попут НЦР-а добар показатељ другим компанијама које желе да улажу у Србију.

"Бриселски споразум помаже да се створе бољи услови за пословање. То је сасвим сигурно корак напред. За владу ће то значити да ће моћи да се бави више економским него политичким питањима, као до сада, што је добро и може се рећи да је то зелено светло за нове инвестиције", рекао је амбасадор.

И агенција Ројтерс пише да би споразум могао позитивно да утиче на српску економију и да буде основа опоравка региона.

Очекује се да споразум убрза деценијама одлагане реформе у Србији које би привукле нове инвеститоре и омогућиле приступ европским фондовима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи