Читај ми!

Прекинута приватизација "Ц маркета"

Агенција за приватизацију донела закључак о прекиду поступка приватизације преосталог дела друштвеног капитала "Ц маркета". Продаја се обуставља на захтев надлежних држаних органа који спроводе истрагу о претходном поступку продаје акција "Ц маркета", 2005. године.

Продају преосталог душтвеног капитала у "Ц маркету", од 16,3 одсто акција, за који је понуду дала белгијска компанија "Делез" обуставила је Агенција за приватизацију. Продаја се обуставља, како је саопштила Агенција, на захтев надлежних држаних органа који спроводе истрагу о претходном поступку продаје акција "Ц маркета", 2005. године.

"Спровођење истраге односи се на продају акција понудом за преузимање која је реализована на тржишту капитала, а не на преостали друштвени капитал који је предмет тендера у надлежности Агенције за приватизацију", пише у саопштењу.

Већински пакет акција "Ц маркета" продат је 2005. године београдским бизнисменима Мирославу Мишковићу и Милану Беку, а та продаја је међу 24 спорне приватизације које испитују надлежни државни органи.

Законом о приватизацији предвиђено је да прекид поступка приватизације траје док постоје разлози који онемогућавају продају капитала, односно имовине, а најдуже 180 дана од дана доношења одлуке о прекиду поступка.

Агенција за приватизацију је навела да ће, "уколико наступе околности које омогућавају наставак поступка приватизације, односно уколико се стекну услови", наставити поступак продаје 70 одсто друштвеног капитала, односно 16,3 одсто укупно регистрованог капитала "Ц маркета".

Тендер за продају друштвеног капитала "Ц маркет" објављен је 10. августа 2012. године. Тендерска комисија одлучила је 1. марта 2013. да започне преговора са "Делезом", јединим понуђачем, на чији захтев је тендер три пута продужаван.

"Ц маркет" је сада у већинском власништву "Делеза", који је за преосталих 16,3 одсто акција те беогрдске трговинске компаније понудио 9,7 милиона евра.

"Делез" је крајем јула 2011. године купио "Делта макси", у чијем саставу послује "Ц маркет", за 932,5 милиона евра, укључујући нето дуг од 318 милиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи