Читај ми!

Пословање у виртуелном свету

Све више младих из Србије своје прве пословне кораке прави на интернету. Да је стварно могуће пословати у виртуелном свету, показују и старт-ап радионице, које младим људима пружају инструкције како да покрену сопствени посао.

Мало је познато да све више младих из Србије своје прве пословне кораке прави на интернету. Такво пословање све је популарније код нас. Да је стварно могуће пословати у виртуелном свету, показују и старт-ап радионице, које младим људима пружају инструкције како да покрену бизнис отварањем сопствених предузетничких радњи или интернет радњи.

Бити млад и успешан у Србији, пословати у складу са законима па још и своја искуства преносити другима није немогуће.

Интернет предузетник Иван Матић каже да има доста позитивних примера из претходних неколико година.

"Нажалост то су углавном људи који су период пре тога провели доста пожртвовано радећи на свему томе. Клима се дефинитивно мења и све је више примера младих људи који у томе налазе своју будућност, за сада прилично светлу", каже Матић.

Да би се основало сопствено предузеће у Србији, напомињу стручњаци, потребно је променити концепт, да се са чекања посла пређе на тражење тј. осмишљавање сопственог бизниса. Кажу да је за то најбитнија воља. За почетак је довљно устати рано, да се удружите.

Професор информационих технологија Данило Голијанин каже да се у почетку најчешће користе уштеђевине, или подршка родитеља.

"Немате ни једну земљу на свету да вам неко, посебно држава, на самом почетку каже ево изволите, на сребрном послужавнику, ево вам паре па урадите нешто што нема нигде", каже Голијанин.

Како би показала да је могуће покренути сопствени бизнис и успешно пословати и у нашој земљи, Амбасада Канаде у Београду подржала је радионицу "Можете ли основати старт-ап компанију у Србији".

Амбасада има циљ да помогне и подржи локалне иницијативе пре свега у области информационих технологија, малих и средњих предузећа, објашњава заменик шефа мисије Кевин Рекс.

"Сматрамо да је врло могуће основати старт-ап предузеће у Србији, пре свега зато што имате добар потенцијал, младе и образоване људе, зато што кроз овакве облике они могу да остану и допринесу да у Србији дође до побољшања и животног стандарда, да њима буде боље у Србији и да покажемо да је њима место у овој земљи", каже Рекс.

Амбасада Канаде планира да подржи још оваквих пројеката и радионце сличне овима организује и у другим градовима Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи