Илић: Проблем са кинеским кредитом

Министар грађевине и урбанизма Велимир Илић каже да Србија буџетом није предвидела обавезна полазна средства за покретање кредитне линије од 340 милиона долара кинеске "Ексим банке", за Коридор 11. Међутим, Илић очекује да ће у наредних месец дана тај проблем бити решен.

Србија буџетом није предвидела обавезна полазна средства за покретање кредитне линије од 340 милиона долара кинеске "Ексим банке", за Коридор 11, изјавио је министар грађевине и урбанизма Велимир Илић, који очекује да ће у наредних месец дана тај проблем бити решен.

"Министарство финансија преговара са банком да нам одобре средства без тог нашег почетног улагања, што би ми, накнадно, обезбедили кроз буџет за наредну годину", објаснио је Илић.

Према његовим речима, алтернативно решење је и анекс уговора које је поднело Министарство трговине, према којем ће се компаније које раде на Коридору ослободити царине и ПДВ-а.

"Скупштина ће ових дана донети ту одлуку и надам се да ће се то све завршити за месец дана и да ће се средства од кредита ставити на располагање извођачу", рекао је Илић.

Све што се тиче Министарства грађевине је завршено, рекао је Илић и додао да је све што је било потребно предато кинеској банци и на њој је сада да одлучи кад ће нам дати кредит.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи