Ко има њему ни Дубаи није далеко

За првомајске и ускршње празнике велико је интерсовање за путовања и продају пролећних аранжмана. Криза је ту изгледа имала мало утицаја јер је најскупљи, "пакет" за Дубаи, уједно и најпродаванији.

Економска ситуација у Србији је тешка, али туристичке агенције не жале се на продају пролећних аранжмана. Велико је интересовање за путовања током првомајских и ускршњих празника који су се лепо надовезали па ће запослени имати шест нерадних дана.

Туристи који путују током пролећа спадају у платежније. То су они који осим летовања и зимовања, себи могу да приуште и пролећно путовање. А таквих изгледа у Србији и даље има доста, упркос кризи.

"Интересовање је нешто веће него претходних година и продаја иде јако добро. Што се тиче авионских аранжмана Рим је најтраженији, а затим Истанбул. Када су аутобуски аранжмани у питању, најинтересантније су оне ближе дестинације као што су Будимпешта, Беч и Праг", каже Владимир Матовић из "Матика".

Петодневни аранжан у некој од европских метропола кошта од 320 до 460 евра. Цена обухвата авионски превоз и ноћење са доручком у хотелу са три звездице.

"Велико је интересовање и за авионске и за аутобуске аранжмане, наравно у зависности од тога какве су чије могућности. Неки аранжмани су распродати још током сајма туризма. На пример за Рим и Париз", истиче Невена Стефановић из "Филип травела".

За најмање новца се током првомајских и ускршњих празника може аутобусом отпутовати у Будимпешту и Праг. Четвородневни аранжман у Будимпешти кошта 95 евра, а шестодневни у Прагу око 140.

У агенцијама сазнајемо да су и словеначки велнес центри током пролећа привлачни за домаће туристе, а за оне са најдубљим џепом, Дубаи је апсолутни хит.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи