Читај ми!

"Фијат 500Л" и на Острву

Производња модела "фијат 500Л" намењеног тржишту Велике Британије почела је и прва возила су током марта извезена на то тржиште, потврдили су из компаније Фијат аутомобили Србија. Почетак продаје модела "фијат 500Л" са седам седишта предвиђен је за другу половину ове године.

Компанија Фијат аутомобили Србија (ФАС) започела је извоз "фијата 500Л" у Велику Британију, речено је агенцији Бета у том произвођачу аутомобила.

Како наводе у тој компанији, производња модела "фијат 500Л" намењеног тржишту Велике Британије је почела и прва возила су током марта извезена на то тржиште.

Директор Фијат аутомобила Србија Антонио Чезаре Ферара рекао је 22. марта да је почела и производња аутомобила "500Л" намењена америчком тржишту, где би продаја требало да крене крајем јуна или почетком јула.

Како наводе у тој компанији, почетак продаје (проширене) верзије модела "фијат 500Л" са седам седишта предвиђен је за другу половину ове године.

Модел са седам седишта премијерно је 18. фебруара у фабрици у Крагујевцу представљен председнику Владе Србије Ивици Дачићу и министру финансија и привреде Млађану Динкићу.

У Фијатовој фабрици аутомобила у Крагујевцу, према најавама, сутра ће бити уведена и трећа смена због повећања производње.

Компанија Фијат аутомобили Србија раније је најавила да ће због повећаног обима производње и планова за извоз запослити више од 600 радника.

Фијат је од јула прошле године, кад је почела производња у Крагујевцу, произвео и извезао 43.000 аутомобила "500Л".

Према речима Фераре, план је да ове године буде произведено 110.000 до 150.000 аутомобила, а производња ће зависити и од тога да ли ће бити уговорена бесцаринска продаја Руској Федерацији.

Компанија Фијат аутомобили Србија основана је 2008. године у партнерству са Владом Србије, где италијанска компанија има 67 одсто власништва, а Влада Србије 33 одсто.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи