Читај ми!

Ускоро почиње производња у Железари

Сировине за задувавање високе пећи у смедеревској железари пристижу, па се почетак производње очекује другој половини априла. Велико интересовање за пријем нових запослених.

Почетак производње у Железари Смедерево очекује се у другој половини априла и то прво у делу који припада примарној производњи, речено је агенцији Бета у тој компанији.

"Све припремене радње приводе се крају и обављају се без застоја и проблема. Стратешке сировине за задувавање високе пећи два пристижу динамиком и у количинама које су предвиђене планом производње", наводе у Железари.

Како је речено, огласи за пријем нових запослених затворени су 21. марта 2013. године, али се због изузетно великог интересовања подаци још увек анализирају.

"Након тог посла, приступиће се одабиру кандидата у складу са условима који су тражени у огласима", кажу у смедеревској Железари.

Према подацима Асоцијације слободних и независних синдиката (АСНС) на конкурс за 250 нових радних места у Железари пријавило се 6.000 људи, кандидати ће бити одабрани до краја месеца. У Железари ради 5.000 људи, а према ранијим најавама министра финансија Млађана Динкића, они ће до краја месеца бити враћени на посао.

Динкић је рекао и да је Фијат спреман да купује лимове за аутомобиле из Железаре, не само за фабрику у Крагујевцу, већ и у Италији, уз услов да они буду доброг квалитета и конкурентне цене. Он је додао да се преговара са произвођачима руде гвожђа и кокса да финансирају изградњу линије за производњу лимова за ауто-индустрију.

Динкић је оценио и да по садашњим ценама које је влада уговорила за покретање производње у Железари, губитак ће износити највише 20 милиона евра и то је ниво годишњих губитака Јата.

Смедеревска железара је од јануара 2012. године у власништву Владе Србије, када је преузета од америчке компаније "Ју ес стил".

"Ју ес стил" је 2003. купио железару, дотадашњи "Сартид", за 23 милиона долара, а пре годину дана се повукао због губитака. Прва пошиљка кокса из Мађарске, у складу са планом Владе Србије за покретање производње, стигла је крајем марта. У смедеревску луку стигло је 2.320 тона кокса што је довољно за производњу 117.000 тона челичних плоча - "слабова".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи