Читај ми!

Подела добити акционарима НИС-а

Нафтна индустрија Србије усвојила одлуку о расподели добити за 2012. годину. Одлука предвиђа исплату дивиденди акционарима и утврђивање укупног износа нераспоређене добити.

Одбора директора НИС усвојио је предлог о расподели добити за прошлу годину, исплати дивиденти и утврђивању укупног износа нераспоређене добити, саопштено је из те компаније.

Предлог одлуке предвиђа исплату дивиденде у висини од 25 одсто добити остварене у 2012. години, што је 10 одсто више од минимума који је предвиђен уговором о купопродаји акција НИС-а и политиком дивиденди компаније.

Како се наводи, право на исплату дивиденде имаће сви акционари који су уписани у Централном регистру, депоу и клирингу хартија од вредности на дан састављања списка акционара који имају право на учешће у петој редовној седници Скупштине акционара.

О усвајању одлуке Скупштине акционара и дану исплате дивиденди акционари ће благовремено бити обавештени. Скупштина акционара НИС-а биће одржана до краја јуна.

Председник Одбора директора НИС-а Вадим Јаковљев изјавио је да је компанија, како се наводи у саопштењу, успела да пронађе уравнотежено решење.

"Обезбеђујући свим акционарима компаније стабилан приход, што је данас крајње важно у периоду нестабилне економске ситуације, ми настављамо реализацију усвојеног инвестиционог програма који ће сигурно допринети даљем повећању вредности компаније", рекао је Вадим.

Он је рекао да то значи и повећању вредности акција како за већинске, тако и за мањинске акционаре.

Одбор директора усвојио је и извештај НИС-а за 2012. годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи