Продужен рок за репрограм дугова за струју

ЕПС је одлучио да продужи рок за репрогам дугова за електричну енергију до 25.априла а повећаће и број рата за отплату, сазнаје РТС. Овакав потез Елекропривреда Србије је повукла због слабог одзива дужника и боље примене социјалне енергетске карте.

На препоруку Министарства енергетике, Управни одбор ЕПС-а је до 25. априла продужио рок за репрограм дугова уз отпис камата. Како РТС сазнаје, биће одобрен и дупло већи број рата за враћање дугова, посебно за предузећа - и до 48 месеци.

Подсећамо, од 600 хиљада дужника током марта је само 85 хиљада, односно њих 15 одсто склопило споразуме са ЕПС-ом о враћању дугова на рате.

За испоручену струју Електропривреда потражује око 100 милијарди динара, пола од тога је дуг домаћинстава, а пола привреде.

Рок се, како сазнајемо, продужава и због примене социјалне енергетске карте како би се најсиромашнијима омогућило да стекну статус енергетски угрожених потрошача и добију повластице за струју.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи