Читај ми!

Милијарда за ремонт "Железница"

Потписани уговори о ремонту локомотива и вагона "Железница Србије". Влада Србије издвојила милијарду динара како би подигла привредни систем и запослила 2.300 радника, рекао генерални директор Железница Србије Драгољуб Симоновић.

Генерални директор Железница Србије Драгољуб Симоновић је са представницима шест ремонтних предузећа потписао уговоре, вредне милијарду динара, о производњи и ремонту шинских возила.

"Влада је издвојила милијарду динара како би подигла привредни систем и запослила 2.300 радника", рекао је Симоновић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да је овај уговор значајан за ремонтна предузећа, али и "Железнице Србије" које ће ремонтоване локомотиве и вагоне укључити у саобраћај и подићи степен квалитета превоза људи и роба.

"Ремонт вагона и возова уз план за набавку нових даће нови изглед 'Железницама Србије', који ће у правом смислу моћи да се уочи тек за пет година", рекао је Симоновић.

Уговори су потписани са Желвозом Смедерево (вредност 350 милиона динара), Концерном Фабрика вагона Краљево (250 милиона), МИН Вагонком Ниш (200 милиона), Шинвозом Зрењанин (129,5 милиона), МИП РВ Ћуприја (45 милиона) и Интер-механиком Смедерево (22,5 милиона).

Представници ремонтних предузећа истакли су да ће ремонти почети одмах након потписивања уговора и да ће се трудити да све послове заврше у уговореним роковима.

Новац за ремонт обезбеђен је кроз програме Владе за подстицања производње и ремонта шинских возила за 2013. годину, преко Фонда за развој Србије.

Захваљујући овом новцу ремонтоваће се 238 теретних вагона, и 19 путничких вагона, као и локомотиве, помоћни возови и осовински склопови.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи