Споразум са произвођачима млека

Произвођачи млека Војводине и Министарство пољопривреде постигли споразум за унапређење генетског сточарста и исплати премија за млеко. У споразуму ће бити јасно прецизиране одредбе и начин решавања проблема.

Министарство пољопривреде Србије и Централна асоцијација произвођача млека Војводине постигли су споразум о начину и роковима за превазилажење проблема који се појављују у реализацији подстицаја за генетско унапређење сточарства и исплати премија за млеко.

У саопштењу Министарства пољопривреде, које је објављено након састанка министра Горана Кнежевића са представницима те Асоцијације, не наводе се детаљи споразума.

Кнежевић је, како пише у саопштењу, током састанка са представницима Асоцијације истакао да је актуелна Влада конкретним потезима - усвајањем Закона о подстицајима у пољопривреди и двоструко већег аграрног буџета, јасно показала да жели опоравак и напредак српске пољопривреде.

Кнежевић је оценио да "данашњи споразум показује да Министарство пољопривреде жели да решава проблеме који су настајали годинама и да у томе жели партнерски однос са пољопривредним произвођачима".

Централна асоцијација произвођача млека Војводине најавила је за данас у подне протест испред Владе Србије због неисплаћених заосталих премија и регреса, као и других неиспуњених обавеза државе према сточарима, али је протест отказан синоћ, након што је постигнут договор са Министарством пољопривреде.

Председница те Асоцијације Сања Бугарски рекла је синоћ агенцији Бета да ће у споразуму бити јасно прецизиране одредбе и начин решавања наведених проблема.

Министарство пољопривреде саопштило је јуче да је исплаћено 284 милиона динара премија за млеко предато млекарама у последњем кварталу 2012. године.

Истакнуто је да се исплате премија за млеко настављају свакодневно и да ће бити у потпуности реализоване током априла.

Министарство пољопривреде је навело да је у марту исплатило укупно више од 900 милиона динара подстицаја пољопривредним произвођачима, а почела је и продаја регресираног горива.

Исплата подстицаја у пољопривреди би била још ефикаснија, навели су из тог министарства, да током прошлог месеца није дошло до принудне наплате Министарству у износу од 180 милиона динара због неодговорне политике бившег министра Саше Драгина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи