Читај ми!

Девет произвођача нуди јефтинију робу

Министар спољне и унутрашње трговине Расим Љајић каже да је корпу јефинијих основних намирница за сада понудило шест трговинских ланаца у Србији и девет произвођача.

Шест трговинских ланаца у Србији до сада је узело учешће у акцији "Социјалне корпе" а девет произвођача је понудило јефтиније производе, рекао је министар спољне и унутрашње трговине Расим Љајић.

У акцији "Социјална корпа", у коју добровољно могу да се укључе трговци и продавци, од данас су у продаји производи који су јефтинији у просеку 10 одсто.

Љајић је у Привредној комори Србије казао да је ће укључивањем већег броја произвођача у понуду јефтиније робе "акција добити на тежини" и да ће се повећати број производа који су део "социјалне корпе".

Љајић је рекао да не зна зашто се трговински ланац Делез није укључио у ту акцију и да је Министарство прво са њима обавио разговор.

"Свако ко буде хтео да учествује у сваком тренутку може да се придружи акцији. Нећемо никога терати да се прикључи, јер би се тиме угрожили тржишни принципи и конкуренција", казао је Љајић.

Министар спољне и унутрашње трговине је рекао да очекује да ће се и други трговински ланци укључе у акцију.

Министарство и највећи трговински ланци су почетком године потписали декларацију о социјално одговорном пословању са компанијама Делез, Меркатор, Идеа, ДИС, Веропулос, Метро, Гомекс и Универекспорт. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи