Поплаве и даље прете

Врхови поплавних таласа Дунава и Саве сутра у Београду. У приправности све надлежне службе. Поплављен регионални пут код Љига.

У овом тренутку нема интервенција на подручју Србије због поплава, али су због најаве падавина екипе на терену, посебно у западном и југозападном делу Србије, рекао је данас Танјугу помоћник министра унутрашњих послова Предраг Марић.

У месту Дудовица код Љига поплављен је регионални пут, па су јединице Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије у приправности, рекао је Марић.

Дунав ће сутра код Београда достићи највиши ниво, а што се тиче Саве, такође се предвиђа да ће у уторак врх таласа бити у Београду.

У приправности су све градске комуналне службе и, у координацији са Јавним водопривреденим предузећем "Београдводе", уведено је целодневно дежурство, рекао је Танјугу Бранко Смиљанић из Градског штаба за елементарне непогоде.

Екипе су током викенда интервенисале на Ади Циганлији, Вишњици и Гроцкој.

Сава је, према Смиљанићевим речима, за 30 центиметара изнад линије ванредне одбране, али није било преливања ни пробијања насипа.

Пумпе су распоређене у Земуну, код Куле Небојша, код Београдског сајма, рекао је Смиљанић и истакао да су на Колубари и Тамнави у обреновачкој општини јуче укинуте ванредне мере од поплава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи