Штрајк београдских лекара

Од данас до 25. јуна лекари београдских домова здравља ступају у једночасовни штрајк упозорења, због лоше организације рада. Рад ће бити прекидан од 11 до 12 и од 17 до 18 сати.

Београдски одбор Синдиката лекара и фармацеута Србије најавио је да ће од данас до 25. јуна у домовима здравља ступити у једночасовни штрајк упозорења због лоше организације рада. Рад ће бити прекидан у првој смени од 11 до 12 и у другој смени од 17 до 18 сати.

Како сазнаје Радио-телевизија Србије, у домовина здравља Палилула, Стари Град, Савски Венац и Звездара, штрајка упозорења неће бити.

Градски секретар за здравство Зоран Благојевић је рекао да је штрајк је "легално најављен" и изразио очекивање да ће преговори са синдикатом, који су почели 16. јуна, бити настављени у наредних седам дана.

Као разлог су наведени незадовољство лекара лошом организацијом рада, превелика администрација и нерешени нагомилани проблеми, попут дугог чекања пацијената и немогућности лекара да им посвете довољно времена, наводи се у саопштењу Синдиката.

Зоран Благојевић је навео да је са представницима синдиката разговарао у прошлу среду, као и да су разговорима присуствовали представници Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање.

Штрајк је, према његовим речима, на почетку био усмерен против предлога Градског секретаријата за здравство за продужење радног времена домова здравља, а касније су додати захтеви који су били упућени Министарству здравља и Републичком фонду за здравствено осигурање.

Идеја Градског секретаријата за здравство била да домови здравља буду отворени за грађане свих седам дана у недељи, од седам до 20 сати, што је прохватило седам од 16 домова здравља у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи