(Не)потписан уговор са ВАЦ-ом

Реагујући на саопштење медијске групе ВАЦ, генерални директор "Вечерњих новости" Манојло Вукотић негирао да је са том кућом потписао уговор о продаји "Вечерњих новости". ВАЦ саопштио да је са Вукотићем склопио уговор вредан пола милиона евра, објавио Б92.

Директор и главни уредник "Вечерњих новости" Манојло Вукотић рекао је да никада није потписао уговор са немачком медијском кућом ВАЦ о продаји "Вечерњих новости".

Б92 пренео је вечерас саопштење Медијска групе ВАЦ да је крајем 2002. године са Вукотићем склопила Уговор о консултантским услугама, по којем би Вукотић, у случају да успешно посредује у продаји "Новости" компанији ВАЦ, добио пола милиона евра.

Вукотић је, према тврдњи ВАЦ-а, примио хонорар од 75.000 евра за 2002. годину.

Половина тог новца је, како ВАЦ наводи, на изричит захтев Вукотића одмах уплаћена на рачун његовог сина у Милану, јер је он тамо намеравао да купи стан.

Друга половина, у износу од 37,5 хиљада, уплаћена је на рачун у једној мађарској банци на име Радојко Мрљеш, 27 маја 2003. године, наводи се, између осталог, у саопштењу ВАЦ Медија Групе. које је достављено Б92.

Вукотић у вечерашњем демантију каже да није потписао уговор са немачком кућом ВАЦ о продаји "Вечерњих новости".

"Нисам могао ни продавати ни посредовати јер су "Новости" биле у већинском власништву малих акционара. Могле су се продавати само јавно, на берзи, као што је и учињено 2006. године када је промењена власничка структура", рекао је Вукотић.

Генерални директор "Вечерњих новости" каже да је са ВАЦ-ом, "боље рећи са њеним председником Бодом Хомбахом, потписао 2002. године уговор о консултанским услугама за подручје целе бивше Југославије", јер су га, како је рекао сматрали најбољим познаваоцем прилика на целој тој медијској сцени.

"Нисмо уговор испунили, јер су њихови захтеви прешли његове оквире и арогантно су кренули у куповину 'Новости'", нагласио је Вукотић.

"Ја то нисам желео ни по коју цену. Уговор је прећутно раскинут. Ово сада је њихова прљава освета зато што ни до данас нису успели да купе 'Новости', а надам се и да неће. За изношење лажних оптужби тужићу их надлежном суду", закључио је Вукотић у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи