Читај ми!

Брнабић: Деца су најбољи амбасадори мира и сарадње у свету

Председница Народне скупштине Ана Брнабић рекла је на отварању манифестације "Радост Европе" у Народној скупштини да су деца најбољи амбасадори мира и сарадње у свету, као и да одрасли треба да се угледају на то у овим изазовним временима.

Ана Брнабић је на свечаном пријему поводом 55. Међународног сусрета деце Европе пожелела добродошлицу свој деци.

Истакла је да се осећа почаствовано што као председница Скупштине и председница Скупштинског одбора за права детета има прилику и привилегију да отвори манифестацију "Радост Европе".

"Као што знате 'Радост Европе' је највећи и настарији фестивал дечјег стваралаштва на европском континенту. Од свог оснивања 1968. године је симбол игре, песме и другарства, разумевања другог и другачијег. Овај фестивал омогућава деци да боље упознају једни друге, да међусобно представљају обичаје земаља, како би се у неком иделаном свету у будућности боље разумели, више ценили и поштовали, градили мостове међу земљама и народима", поручила је Брнабић.

Додала је да ове године сусрете посебно чини драгоценим то што су у Србију дошла и деца из Намибије, чиме се шире границе манифестације ван Европе.

"Имајући у види комплексност света у којем живимо и све изазове са којима се суочавамо, потребно је да сачувамо мир и успоставимо дијалог у свету. Гледајући вас овде и манифестацју која вас спаја, мени делује да је оваква манифестација потребна и нама одрасима, пре свега у политици", каже Брнабић.

Председница Скупштине поручила је да су деца прави амбасадори мира и сарадње у свету са својом енергијом и креативношћу.

"Зато би било добро када бисмо ми одрасли успели тако нешто да успоставимо. Желим да вам захвалим што сте данас у овај радни дан унели вашу енергију и памет од које толико тога можемо да научимо. Желим вам да уживате у сваком тренутку овог фестивала и да кроз игру, песму и дружење створите успомене и пријатељства која ће трајати читав живот. Нека радост Европе буде са свима нама", истакла је Брнабић.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи