Читај ми!

Министарство: "Мегатренду" одузета дозвола за рад

Високошколској установи Универзитет "Мегатренд", одузета је дозвола за рад, саопштило је Министарство просвете. Одлуку којом се обезбеђује завршетак студија студентима, донеће министар просвете у року од 30 дана од престанка рада тог универзитета. Дозвола је одузета и "Високој школи модерног бизниса", са седиштем у Београду.

Решење о одузимању дозволе за рад тој високошколској установи Министарство просвете је донело на основу дописа Националног тела за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању да се одбацује захтев тог универзитета за нову редовну акредитацију.

Како се наводи на сајту Министарства, решење је донето 26. августа, на основу члана 53. став 8. Закона о високом образовању.

У складу са Законом о високом образовању, министар просвете ће на предлог Националног савета за високо образовање у року од 30 дана од дана престанка рада установе, донети акт којим се обезбеђује завршетак студија студентима те високошколске установе.

Трошкове завршетка студија за затечене студенте, у складу са успостављеним облигационим односима између студената и наведене високошколске установе, сноси универзитет коме је одузета дозвола за рад.

Такође, та установа може поднети захтев за издавање нове дозволе за рад по истеку рока од годину дана од дана достављања решења о одузимању дозволе за рад.

Министарство просвете је одузело дозволу за рад и високошколској установи - "Високој школи модерног бизниса", са седиштем у Београду.

четвртак, 05. септембар 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару