Читај ми!

Српски ваздухопловни системи и беспилотне летелице на сајму у Египту

"Међународни египатски сајам вадухопловства 2024" посетила је делегација Министарства одбране и Војске Србије. На штанду "Југоимпорт СДПР" састали су се званичници Египта и Србије приликом чега су египатском министару одбране приказани развојни пројекти домаће индустрије Србије. Вођени су и разговори о унапређењу досадашње сарадње две земље, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Делегација Министарства одбране и Војске Србије борави у посети "Међународном египатском сајму ваздухопловства 2024". 

Помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић и командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић предводе делегацију у Египту.

Српски штанд на сајму је посетио амбасадор Републике Србије у АР Египат Мирослав Шестовић. 

Министар одбране Египта генерал Абдел Маџид Сакр се, у пратњи команданта Ваздухопловних снага ваздухопловног маршала Махмуд Фуад Абд Ел-Гавада, састао са делегацијом Србије на штанду предузећа "Југоимпорт СДПР".

"Том приликом представљени су им развојни пројекти наше домаће индустрије и вођени су разговори о унапређењу досадашње сарадње", наводи се у саопштењу Министарства одбране Србије. 

Истиче се да су у наставку посете делегације Србије планирани састанци на којима ће се детаљније разговарати о степену реализације претходно договорених пројеката и даљим корацима за наставак сарадње. 

Министарство истиче да је циљ наступа Србије на Међународном сајму у Египту је приказ достигнућа "Југоимпорт СДПР", Војнотехничког института, као и коопераната из Републике Србије у области авио-индустрије и безпосадних платформи. 

На штанду су изложена средства из развојног и производног програма "Југоимпорта СДПР", као и средства из развоја Војнотехничког института и предузећа Групације ОИС – "кобац", "врабац", дрон "комарац", "обад", "осица", "сенка", беспилотни хеликоптер "стршљен", килер дрон "гавран", авиони "сова", "ласта" и други ваздухоплови, представља Министарство.

Међународни египатски сајам ваздухопловства одржава се од 3. до 5. септембра и окупио је изузетно велики број излагача.

среда, 04. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару