Читај ми!

Лончар: Замењени делови система за климатизацију у ГАК "Народни фронт"

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је, приликом обиласка ГАК "Народни фронт", да су делови система за климатизацију који нису радили и нису могли да се поправе замењени.

Златибор Лончар рекао је да су системи за климатизацију, који нису радили у пуном капацитету, оспособљени.

"Видели сте и реакцију и пацијената и особља. Mогли сте да проверите да ли климе раде или не раде", рекао је Лончар новинарима након обиласка ГАК "Народни фронт".

Министар је истакао је да је проблем решен, као и да ни у једном моменту није било угрожено здравље и безбедност жена и беба. 

Лончар је објаснио да је чињеница да се део система покварио и да је морао бити поправљен, додајући да се такве ствари дешавају.

"Поправили смо, али никакве угрожености није било. Било је дневно и око 30 порођаја, што мислим да је то на њиховом максимуму", рекао је Лончар.

Министар је навео и да је пројекат за нову болницу "Народни фронт" на Бежанијској коси у завршној фази израде и тренутно се ради на дозволама.

Према његовим речима, реално је да за неких осам до девет месеци крене изградња те болнице од 55.000 метара квадратних, а процењена вредност је око 110.000 милиона евра.

"Наше жене и наше бебе добиће сасвим нове услове, нову зграду са најбољим условима, као што су наши грађани добили нове клиничке центре и нове друге болнице и нове институте, тако да настављамо даље да радимо", истакао је Лончар.

Провера свих здравствених установа

Лончар је навео да није могуће све одједном урадити, али и указао да "нису наследили нове болнице од оних који их данас нападају", истакавши  да је Министарство здравља наложило свим здравственим установама да ураде још једну контролу клима-уређаја.

"Једино што можемо да урадимо то је дупла контрола. Оно што је урађено овде (у Народном фронту) на овом систему, у априлу сервис и добијена је гаранција да су климе исправне, да су сервисиране и да ће издржати сезону", рекао је Лончар, одговарајући на питање новинара да ли ће Министарство увести неку процедуру да не би поново дошло до кварова клима уређаја.

Објаснио је да се код клима-уређаја у ГАК "Народни фронт" нису покварили уобичајни делови који одлазе на климама и који су сервисирани, већ електроника, додајући да су климе су из 2007. и 2008. године, а резервних делова, каже, за њих нема.

"Да ли ћемо реаговати промтно, да ли ћемо све урадити што је до нас, да то спречимо (поновне кварове)? Наравно да хоћемо. Све болнице имају налоге, директори су лично одговорни да 24 часа прате стање због временских услова", истакао је Лончар.

субота, 20. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару