Владан Мијаиловић, нови гувернер Ротари дистрикта 2483 за Србију и Црну Гору

Нови гувернер најавио спровођење акционог плана у четири плана деловања и укључивање више жена на водећим позицијама.

На свечаности у Царској палати Фелиx Ромулиана код Зајечара, дужност Гувернера Ротари дистрикта 2483 за Србију и Црну Гору, од досадашњег првог човека ове организације Александра Радојичића, преузео је Владан Мијаиловић, магистар техничких наука из Бора, који ће функцију обављати до 01. јула 2025 године.

Том приликом одлазећи гувернер Александар Радојичић се захвалио свом тиму који је предано радио годину дана.

"У протеклој години водили смо више акција и могао бих издвојити пројекте везане за здравље и образовање наше деце, из области екологије и посебно сам поносан на пројекте везане за ментално здравље. Много потписаних Међудржавних споразума са Индијом, Египтом, Јужном Африком, Мароком, Тунисом, Еквадором…Све у свему били смо врло активни у различитим областима“, истакао је Радојичић.

На примопредаји гувернерске дужности, Радојичић је присутним добитницима уручио Паул Харрис Феллоw признања, плакете и захвалнице. Овим је настављена јединствена традиција да сваки ротаријанац добије шансу да буде први међу једнакима, којом се симболично обележава крај једне и почетак нове ротаријанске године.

Новоизабрани гувернер Ротари заједнице Владан Мијаиловић је изјавио:

"Част и задовољство свакако је ова дужност, али и обавеза, јер је врло висока лествица коју је поставио бивши гувернер Александар Радојичић. Под новим мотом "Магија Ротарија" (The Magic of Rotary) од данас почиње година у којој ћемо се дружити и уживати у остваривању циљева које смо заједно поставили. Магију ротарија спроводићемо користећи акциони план кроз четири правца деловања: повећати утицај тако да сви клубови: имају локалне и међународне пројекте, учествују у давању у Ротари Фондацију и да користе дистрикте и глобалне фондове у реализацији пројеката, затим проширити домен тако што ћемо имати 73 добро вођена и организована Ротари клуба и 32 Ротаракт клуба, повећати ангажовање учесника тако што ћемо подржати ангажованост, укљученост и задовољство чланова, оснажити пријатељство, ојачати дружење и сарадњу у земљи и иностранству и повећати способност прилагођавања: мотивисати клубове на иновативно и ефикасно деловање, развијати потенцијалне лидере међу члановима. Укључити више жена на водеће позиције у дистрикту и клубовима, оснажити младе и ојачати улогу алумнија", нагласио је Мијаиловић.

У овој години Ротари Дистрикт Србија и Црна Гора имаће прилику да угости председницу Ротари Интернационале Стефани Урчик, Паст председницу Ротари Интернационале Џенифер Џоунс и друге највише официре у Ротарију.

"Указана нам је велика част, доделом организације највећег догађаја Инситута Зоне 21, коме ће наш Дистрикт и Београд бити домаћини ротаријанцима из целог света. То је прилика да се наши чланови друже и размене идеје и искуства са ротаријанцима из различитих држава", рекао је Мијаиловић.

Ротари заједница у Србији и Црној Гори чини 1400 Ротаријанки и Ротаријанаца из 70 клубова, све су то показатељи који указују да Ротари Дистрикт расте, градећи хуманизам, заједништво и пријатељство.

четвртак, 04. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару