Возач без дозволе на пешачком прелазу оборио мајку са дететом на Врачару

Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције изјавио је за РТС да је 22-годишњи возач синоћ, око 19 сати на пешачком прелазу у Милешевској улици оборио мајку која је гурала колица са дететом. Мајка и дете су лакше повређени, казао је Раденковић.

Александар Раденковић рекао је да први подаци полиције, која појачано контролише саобраћај у оквиру међународне акције "Роадпол", показују да је возач био под дејством психоактивних супстанци.

"На сву срећу незгода је прошла са лакшим телесним повредама и за мајку и дете. Први подаци показују да возач био под дејством психоактивних супстанци, а то ће бити утврђено у даљој истрази", навео је Раденковић.

Полиција до краја недеље, у оквиру акције која се истовремено спроводи у 31 европској земљи чланицама организације "Роадпол", контролише вожњу под дејством алкохола и психоактивних супстанци. 

Вожња под дејством дроге горући проблем

Саобраћајна полиција у првих пет месеци искључила је из саобраћаја око 20.000 возача под дејством алкохола и око 1.500 под дејством психоактивних супстанци.

"Број возача који возе под дејством алкохола на нивоу је као и претходних година. Вожња под дејством психоактивних супстанци је горући проблем и у Европи и Србији, 1.500 прекршаја је за трећину више него прошле године", навео је Раденковић.

Истакао је и да се више незгода дешава током лета, због гужви у саобраћају, те да статистика из претходних година показује да на путевима на дневном нивоу у летњим месецима погину најмање две особе.

"Апел на грађане да поштују саобраћајне прописе, поготово родитељи који возе децу на одморе", истакао је Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције.

четвртак, 20. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије