Читај ми!

Почиње први уписни рок на факултете

Први уписни рок на факултетима Универзитета у Београду почиње данас пријављивањем кандидата, а завршава се последњим даном уписа примљених, 12. јула.

Пријаве кандидата за основне академске, интегрисане академске и основне струковне студије примаће се до 22. јуна, а поједини факултети процедуру пријављивања започели су електронски и пре званичног почетка рока.

Пријемни испити на 31 факултету Универзитета у Београду биће организовани у периоду од 24. до 28. јуна.

Рок за објављивање прелиминарних ранг листа је 1. јул, од када почиње да тече и рок за подношење примедби. Рок за објављивање коначних ранг листа примљених кандидата на свим факултетима је 8. јул, а упис ће бити реализован у периоду од 8. до 12. јула.

Универзитет у Београду је на свом сајту објавио све детаље конкурса за упис нове генерације студената.

На 107 студијских програма за основне академске, интегрисане академске и основне струковне студије отворено је 15.283 места, од чега на буџету 9.778, а самофинанасирајућих 5.505.

Ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић изјавио је да су факултети и Ректорат у пуном капацитету спремни за упис нове генерације студената, да су организационе припреме благовремено завршене и пожелео успех на пријемним испитима свим кандидатима.

четвртак, 20. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије